Film Avonden

Winter Movie Nights.....  Leuke films en interessante doku's

Najaar 2018                                 Bijdrage €5,-

Maandag 12 Nov 20:30

* Human

Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film Human. Om het antwoord hierop te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van emotionele verhalen van meer dan 2000 mensen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan. Een kijk op de hedendaagse samenleving afgewisseld met beelden van onze planeet.

Maandag 17 December 20:30 (verplaatst van 03e naar 17e)

* The Green Beautiful

La Belle Verte, een Franse speelfilm uit 1996, gaat over het leven van Mila. Zij woont op een andere planeet, waar de bewoners een natuurlijk leven leiden en telepathische gaven hebben.

Soms reizen ze naar andere planeten, om te kijken hoe het daar gaat. Mila besluit naar de aarde te gaan, omdat ze daar is geboren uit een aardse moeder.

Ze belandt in Parijs en staat versteld van de manier waarop mensen leven. Ze zijn volkomen vervreemd van de natuur, rijden rond in blikken dozen en ruilen voedsel tegen waardeloze papiertjes.

Met haar telepathische gaven verandert Mila het leven van de aardbewoners. La Belle Verte laat je de eenvoud van het leven zien en de magie die het met zich meebrengt op aarde. Ook wordt getoond dat we in een achterhaald economisch systeem leven en onze angsten op elkaar projecteren.

De film is vrolijk, vriendelijk, maatschappijkritisch, mooi en raakt je in je hart. De meeste bioscopen en tv-zenders weigerden deze film te vertonen. Als je hem gezien hebt begrijp je wel waarom.

Comming in 2019

Maandag ......

* Apocalypse Now (1979) Klassieker!!

De film handelt over de strijd tussen Goed en Kwaad in het diepste binnenste van elk individu en speelt zich af tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog. De regisseur behandelt klassieke thema's als menselijke overmoed (hybris) en loutering, maar ook zin en onzin van oorlog en drugsgebruik. De film begint als een nuchtere en realistische oorlogsfilm, maar gaat geleidelijk aan over in een surrealistisch verhaal van zelfontdekking.

Maandag ......

* WestWorld

Delos is een pretpark in de toekomst, waar naast een Romeins en Middeleeuws pretpark het themapark Westworld onderdeel van uitmaakt. In deze parken zijn alle figuren die er rondlopen robots, die worden bestuurd in een laboratorium door een groep specialisten. Bezoekers Peter Martin en John Blane besluiten naar Westworld te gaan en leven zich helemaal uit in het wilde westen. Het lijkt een heerlijk uitje, maar dan beginnen ze langzaam maar zeker te vermoeden dat er iets niet helemaal in orde is met de robots.

Maandag ........

* Turks Fruit

Een klein meesterwerk dat te boek staat als dé Nederlandse film-klassieker. Het verhaal stelt niet zo veel voor: de jonge kunstenaar Hauer ontmoet Van de Ven, waarna ze een moeizame relatie beginnen. Het sterke van dit dan weer komische, dan weer ontroerende drama zit hem in de verschillende momenten die de hoofdpersonen tot ware karakters maken, en die Jan Wolkers ook al zo mooi in zijn boek wist te beschrijven. De film scoorde een Oscarnominatie voor beste buitenlandse productie

-----------------------------------------------------------------------------

2017/2018 Gedraaid

STADS-TUINIEREN volgens PERMACULTUUR

THE GROUNDE

CRAZYWISE
Willy Wonka and the Chocolate Factory

© 2014 | bodymindawareness

Sanna Adem- Yoga- Massage

Contact

Amersfoort - Harderwijk - Nederland- Europa- Earth

  • w-facebook