top of page

DeArmouring

Tegenwoordig werk ik vooral met MER en dat nodigt vanzelf een dearmouring uit, omdat mer een goeie ingang is en het voor mij meer als geheel werkt. Dus als je een sessie boekt zal het een mix zijn van wat nodig is en wat wil.

"Body de-armouring ofwel het 'ontwapenen van het lichaam' helpt ons heel direct om blokkades/pijn/patronen e.d. te transformeren. De-Armouring sessies om dieper tot jeZelf doortedringen en de blokkades, remmingen, vluchtreacties, pijnen, afwezig zijn etc. te voelen of los te maken op een 'gentle way' door middel van aandacht, energie, adem en druk zal het lichaam reageren op alle lagen van zijn en dat zal je de weken er na ook merken dmv dromen, verandering patronen/gewoontes, opener en meer aanwezig voelen. Een waar medicijn vind ik zelf..!

Gedurende onze leventjes hebben we ons vaak moeten wapenen (beschermen tegen/terugtrekken van) allerlei situaties die door ons als bedreigend werden ervaren. Dit kan zowel als kind, als puber en ook als volwassen mens ervaren zijn of zelfs nog van je voorouders zijn meegekomen. Varierend van kleine tot ernstige situaties kan het zijn dat we hierdoor trauma hebben opgelopen en onbewust vastgezet hebben in ons lichaam. Trauma klinkt heel groots en dramatisch maar trauma kan al iets heel kleins zijn waar onze hersenstam en lichaam direct op reageert (Fight, Flight & Fright-reacties) en wat dus onbewust plaatsvind, dit kan naar bewustere lagen gebracht worden door te voelen... en aanwezig te blijven bij de aanraking, drukpunten, energie, vibratie en ademhaling in de behandeling.
Trauma wordt voornamelijk in ons spier- en bindweefsel opgeslagen, in ons cellulaire geheugen maar ook in ons DNA vandaar kan dit trauma overgedragen  worden op  volgende generaties.... (Als wij het zelf weten te verwerken geven we deze ook niet meer door aan onze nakomelingen) . Dat houdt dus in dat wij niet alleen persoonlijk trauma, maar ook trauma uit de familielijnen met ons mee kunnen dragen. Ook kan trauma zelfs karmisch zijn en/of uit vorige levens komen. Kortom, er bevind zich vaak veel meer traumatische energie in onze lichamen dan wij vermoeden.... echt!
Vastgeslagen trauma in het lichaam leidt tot verharding van het spier- en bindweefsel ofwel het niet aanwezig zijn op bepaalde plekken in het lichaam (en dus ook bij bepaalde gevoelens/situaties!) Dit heeft zowel op fysiek, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau een enorm effect en diepe impact op ons leven. 

- onbewust gedrag zonder te "weten' waar het vandaan komt (reageren op, niet reageren op/afwezig zijn/blokkeren,

    emotionele uitingen etc)

- omdat het mogelijk voorouderlijk is, of zo diep door ons weggestopt is, weten we de weg niet (meer) om er op

   bewust niveau contact mee te maken.

- patronen en diep traumatische pijnstukken blijken hierdoor zich vaak levenslang te herhalen.
Body de-armouring biedt een fantastische diepwerkende (en permanente) oplossing, hoe oud of diep ook het trauma

ook is of weggestopt zit.

Mentale (gedachtenpatronen) en emotionele processen zullen vrijwel direct veranderen en openen.

Dit zal je steviger en krachtiger doen voelen in je leven, geaarder. En je spirituele ontwikkeling en groei vergemakkelijken

zodat de natuurlijke flow weer gaat stromen in en om je heen. (wat jij naar buiten brengt krijg je weer terug gespiegeld..

dus hoe meer kadootjes op je pad)

Ik werk met aanraking/druk op de triggerpoints (blokkades in lichaam) en MyoFascial Energetic Release maar ook met energie, ademwerk en klank/geluid.

Deze sessies duren langer meestal 2 tot 2,5 uur  (reken op 150,/170,-  voor minima is prijs vooraf te overleggen)

Een Traject van 4 sessies is aan te raden om echt iets in beweging te zetten..

Ik geef External body de-armouring (géén sexual bij mannen)

(alleen met vrouwen na verloop van sessies werk ik evt verder internal)

BLOKKADES

Blokkades opheffen lukt niet altijd uit jezelf. Wanneer je een heftige gebeurtenis mee maakt, kan het gebeuren dat je de emoties die er  op dat moment ontstaan, niet goed verwerkt, er geen tijd of ruimte voor hebt gehad zowel van jezelf of de wereld om je heen (relaties/familie/werk/stress/druk )of geen veilgheid hebt gevoeld hiervoor. Hier ontstaat vervolgens een trauma. (wat in je  lichaam een blokkade/armour kan vormen),

Omdat de emoties niet goed verwerkt zijn, kunnen deze ook steeds weer in volle hevigheid, naar boven komen. Deze negatieve gevoelens worden ook lichamelijk opgeslagen. Daarom voel je het ook bijvoorbeeld in je buik, op de borst, schouders en/of nek, wanneer je aan de gebeurtenis denkt of draag je een gevoelloos of hard of stijf of pijnlijk gedeelte in je lichaam mee.

Als er sprake is van een trauma blokkeert dit je in je doen en laten. Je past  dan bewust of onbewust je gedrag aan, om maar geen pijn te hoeven ervaren. Dit gedrag kan er toe leiden, dat je niet meer goed functioneert of je onprettig voelt.

Er zijn verschillende oorzaken voor emotionele blokkades te noemen zoals heftige (doods)bedreigende situaties maar ook bijvoorbeeld: een slecht afgesloten relatie, het verlies van een baan, stress binnen het gezin of werk, het verlies van een dierbare, conflicten met mensen, een misplaatste opmerking van je baas of collega, aandachtsproblemen in het verleden.

Je kent vast de "sssst nu even niet" van je ouders terwijl je juist iets heel belangrijks van jezelf wilde uiten of een ander onbelangrijk lijkende gebeurtenis die al zo jong een inhouden van je uiten vast zet.. nou ga zo maar door! Blame our parents? of de hunne of onszelf als ouders? Wel we doen ons best om onze eigen verantwoordelijkheid te nemen op een bepaald moment en daar begint de heling.. openen van alles wat je werkelijk bent... en dat kan met een flinke traan of grrrrr gaan, dat mag welkom zijn.

bottom of page