Yoga Stijlen

YinYang Yoga lessen:

Mindful yoga, het in balans brengen van lichaam en geest.

Met de yogaoefeningen onderzoeken we onze grenzen en persoonlijke lichaamsbouw en respecteren we deze.  We leren onze kracht en souplesse kennen  worden flexibeler in onze gedachten/overtuigingen over onszelf en leren loslaten wat ons niet dient.  Hierdoor gaan we bewuster met ons lichaam om en zitten daardoor lekkerder in ons "vel".

Ademhaling, ontspanning, core oefeningen en slow flow (=in elkaar over vloeiende houdingen met veel ruimte en rust voor bewustwording in de stretch of houding)

Leren om de opbouw van de houdingen stap voor stap te voelen om te kunnen verdiepen en te onderzoeken wat de houding/stretch jou brengt.

In het Yin gaat meer over verzachten en overgeven aan de zwaartekracht en te voelen wat er op alle lagen in ons gebeurd. We leren om met  verdiepende ademhaling spanningen los te laten. Het werkt meer op de diepere bindweefsels, het meridiaan (energyflow) stelsel, de gewrichten en brengt stilte in ons hoofd. 

Yang is het meer krachtige deel van de les waar we de innerlijke kracht (core) leren gebruiken en balans ontwikkelen.

Deze combinatie zal meer ontspanning en balans brengen en je lekkerder, gezonder en ontspannender in lichaam en geest doen voelen.

  • Maandag 19:00-20:15

  • Woensdag 10:00-11:15

  • Donderdag 10:15-11:30

 

Yin Yoga lessen:

Wat doet YinYoga voor je?

Het is een "zachte" vorm, dat wil zeggen weinig kracht of staande houdingen maar veelal op de grond ondersteund door kussens/blokken/bolsters dieper en langer in de ontspanning van je stretch zakken. Dit rekt/opent niet alleen de spieren maar werkt dieper op de bindweefsels, die wat stugger en minder doorbloedt zijn dan de spieren en dus ook stijver kunnen voelen. Ook de gewrichten hebben hier baat bij, die worden als het ware gesmeerd door de trage stretch en de meridianen (energiebanen door ons lichaam die met de organen verbonden zijn) worden gestimuleerd en evt blokkades kunnen vrijer doorstromen. Dus YinYoga stimuleert je lichaam totaal waardoor je je lichter, vrijer en soepeler door het leven zult bewegen en de ontspanning ook in je dagelijks leven nog meeneemt. Een treat voor lichaam en geest

Vinyasa Yoga lessen:  

Een meer dynamische yogavorm met als opwarming Zonnegroeten (=series opeenvolgende asana's ofwel houdingen op het ritme van de ademhaling en muziek)  En daarna diepgang in stretch met veel ruimte en rust voor bewustwording in de houdingen en voor de juiste persoonlijke opbouw van de houdingen.

Helpt het lichaam op te schonen, soepeler, fitter en sterker te maken, je adem te verdiepen en het hoofd leger te krijgen.

© 2014 | bodymindawareness

Sanna Adem- Yoga- Massage

Contact

Amersfoort - Harderwijk - Nederland- Europa- Earth

  • w-facebook