top of page

Over Sanna

 

Sanna Holdert (1975)  Lichaamswerker, founder of BodyMindAwareness; Transformational Bodywork

Een lichaamswerker met passie, compassie en interesse voor wat er in ons beweegt (en nog niet beweegt)

Hoe mijn reis begon: na jaren reizen, filmwerk (en daarvoor ook nog horeca) riep mijn lichaam mij in 1998-2005 op de yogamat door een te wilde, snelle  en te zware levenstijl.. Leuk maar ook slopend, dus:

Purification time! meditatie, yoga, rust, zelf-reflexie en gezonde voeding (voedend ipv vullend) om steeds meer verbinding met "MeZelf" te komen..

Ik begon in 2005 met een Massage opleiding en 2007 was ik ineens ook YogaTeacher (na ruim 8 jaar on en off zelf yoga te beoefenen wilde ik verdiepen en anderen inspireren)

Dansen betoverde mij al snel en gaf mij ruimte tussen de regels door in de lessen en in mij eigen leven.. en dansen blijf ik ook altijd doen!!!

Vrouwenwerk (van eerst vrouwencirkels naar later verdiepings vrouwengroepen en pelvic care)  heb ik jaren met veel plezier gedeeld.

Maar de laatste jaren verdiepte ik mij vooral in Transformatief werk, De-armouring, Ademwerk en MyoFascial Energetic Release om echt op alle lagen te werken.. van lichaam naar diepere lagen van bewustwording (emotioneel en traumawerk) naar bevrijding.

Dit heeft mijzelf nog meer gegeven om op diepere laghen om tev ruimen en inzicht en compassie te verkrijgen. Dit werk raakt mij het meest en ik vind het magisch om mensen door processen te helpen en bij te staan ofwel space te holden. Om mensen  uit te nodigen om te voelen en te laten ontvouwen/ naar de oppervlakte te laten komen/ te verhelderen/ te helen.. en wat wil.

 

De Natuur is mijn grote inspiratie en ik leef zelf dan ook simplistisch in de natuur.

De verdieping die ik zelf zocht en zoek komt ook in mijn werk tot bloei. Zo is mijn passie de laatste jaren uitgebreid met meer het diepere werk; MyoFascialRelease, diep lichaamswerk waardoor blokkades geraakt worden en kunnen losgelaten zowel lichamelijk en  emotioneel. 

deArmouring  nog iets meer gericht op emotionele blokkades maar hier werk ik met lichaamswerk diep of juist heel energetisch en adem.

Ademwerk, verbonden ademen om op de onbewuste lagen verandering en verheldering te brengen.

Ik geef nog 1 yogalesje omdat ik gewoon veel ervaring heb met lichaamswerk en daardoor leuke lessen geef die mensen helpen bewust van lichaam en geest te worden, te verstillen en om zich zelf te voelen.. met alles wat ik heb geleerd aan lichaams bewustwording  en niet zozeer "yogahoudingen" en zo ook is een traan of humor menselijk en welkom. 

Verschillende opleidingen en cursussen:

* MyoFascialEnergetic Release (2020)

* Traumawerk: De-Armouring (2016/2017) 

* Ademwerk/coaching (2018)

* Massage: (2005-2012) Aryuvedischemassage, ThaiYogamassage/Shiatsu, Intuitieve massage, Zwangerschapsmassage

* YogaTeacherTrainings: (2006-2010) Vinyasayoga (svaha), Yinyoga, Iyengaryoga, Anusarayoga, Centeredyoga, PartnerYoga,

* Dansmeditaties: (2008-2012) 5ritmes, Movement Medicine, Voice Movement Integration&Vocal Dance.

* Vrouwenwerk: (2008-2016) Healing Tao, Womb/Cervix and Sexual Healing.

* Verder: SoulVoice, BodyMindCentering, Contact improvisatie  en Ademcoach.

Dit alles heb ik onderzocht eigen gemaakt hoe het voor mij werkte en dit alles getransformeerd tot mijn eigen blend..

 

 

Mijn Sessies  zijn gericht op transformatie en het weer in balans brengen van body mind dus heling van trauma zodat emotie en geest vrij van de patronen komen en je meer je ware zelf word.

Ik werk veel op gevoel (intuïtief) met mijn ervaring en in contact met de cliënt..

MER, de-Armouring en Ademcoach sessies werken echt op de diepere lagen, je zult je blokkades, remmingen, vluchtreacties, pijnen, afwezig zijn etc. gaan herkennen en  voelen en de keuze krijgen ze los/vrij te laten en meer ruimte en vrijheid om jezelf te zijn ervaren.

Door middel van aandacht, energie, adem en druk zal het lichaam reageren op alle lagen van zijn en dat zal je de weken er na ook merken dmv dromen, verandering patronen/gewoontes, opener en meer aanwezig voelen. Een waar medicijn vind ik zelf..!

Soms werk ik diep soms zacht, net wat er nodig is om de natuurlijke doorstroming te stimuleren en weer meer thuis te komen in het lichaam (in je voelen en uit het hoofd).

Cacao is op mijn pad gekomen op vele manieren, startende bij de choclateclub in de jaren 2007? onder de naam raw cacao. Wat het mij toen bracht was totaal niet wat het nu brengt.. time and place, levensfases etc.

De laatste 2 jaar heb ik vooral veel zelf ge-inner journey-ed met cacao en voelde niet de roep om in de rol "cacao ceremonie leidster" te stappen. Maar op een dag voelde ik wel een Ja om de Cacao te mogen inzetten in mijn transformatief werk in bodywork en breathwork sessies 1-op-1 en ook om vision walks hiermee te faciliteren/spaceholden voor wie zich daar geroepen toe voelt om dat te doen met iemand die er is... (als hoedster, als space holder, als aanwezigheid, als spiegel, als medemens...)

Effecten:

Meer bewust  worden van je hele lichaam (binnen en buiten) en meer in verbinding met jezelf, je gevoel en de Liefde in en voor onszelf.

"Liefdevolle aanraking en aandacht werkt diep en lang door op ons gestel en stimuleert ons zelf-helende systeem"

bottom of page