top of page

Yoni ei

Met een Yoni ei kunnen vrouwen werken aan het bewust worden van (versteviging en voral ontspannen ) van de vagina- en bekkenbodemspieren.

De kristallen hebben hun eigen helende werking.

Het Jade ei wordt meest gebruikt door de zachte helende en harmoniserende werking.

 

Jade is een reinigende en beschermende steen (vooral lichamelijk) en geeft rust, harmonie en evenwicht.
Jade bevordert zelfverwezelijking en zelfredzaamheid en helpt om emotionele spanningen en trauma's rondom het bekkengebied op te lossen. Ze werkt op het hartchakra en bevordert hiermee liefde en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, helpt incontinentie te voorkomen, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen. Een getrainde (zowel stevig als zacht!) bekkenbodem versterkt het genot en de gevoelligheid tijdens vrijen, het geeft meer vitaliteit in het lichaam Dit bijzondere Jade ei of ook wel Yoni-ei, energie-ei of Tantrisch ei is een steensoort die in kleur kan varieren van smaragdgroen, lichtgroen tot wit.

 

De positieve invloed van regelmatige oefeningen met dit ei zijn:
   •    Versterkt het gevoel van kracht.
   •    Verbetert de doorbloeding en energetische stroming van de baarmoeder.
   •    Helpt bij het vasthouden van energie.
   •    Geeft versteviging van de vagina- en bekkenbodemspieren.
   •    Geeft enige preventieve werking ten aanzien van orgaanverzakking.
   •    Helpt bij de aanpak van blaasincontinentie.
   •    Versterkt het orgastisch vermogen.
   •    Versterkt het voelen en doorstroming van de vrouwelijke energieën


Zwangeren opgepast, het Jade ei is zeer krachtig, en kan weeën opwekken, dat is niet altijd gewenst.
Het Rozenkwarts ei heeft dit effect niet.

 

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde, de steen werkt sterk ophet hartschakra en opent het hart om liefde te ontvangen en te geven.
 

Het Rode Jaspis ei werkt aardend en bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's.
 

GEBRUIK
Reinig altijd voor gebruik je ei met een PH-neutrale zeep en/of warm water (evt met wat keltisch/himalaya zout). Voor het eerste gebruik kook je het ei 10 minuten in een pannetje water, laat het eitje samen met het water warm worden anders kan het breken! door te snelle temperatuur verschillen.
Gebruik een touwtje (flossdraad zonder mint) breng het, bij door lengte doorboord ei, dubbelgevouwen draad met de punt bij de bolste kant in en trek de lus om het touw aan de dunste kant zodat ze hangt met draad uiteinde bij dunste end en je de bolste kant kunt inbrengen.
Dan neem de tijd om met het ei te werken en in te brengen, wees zacht en lief voor jezelf, masseer jezelf om warm te worden (en/of verwarm het ei met warm water) en wacht totdat je vagina het ei zelf wil innemen. Ga niet het ei snel uit wilskracht naar binnen proppen, hierdoor zal je vagina alleen maar meer spanningen opbouwen.
En reinig na gebruik het eitje onder de kraan. Als je eitje doorboord is kun je na gebruik het gaatje schoonmaken, door water in je mond te nemen en dat door het gaatje te ‘blazen’ of met een tandenraggertje (stoker met haartjes)

Opladen kan in de volle maan (aarde energie is ook fijn) buiten of voor het raam.

 

Neem gerust contact op voor meer informatie, workshops en eitjes kopen.

 

Workshop dag met Yoni-ei

Zondag 11 Nov en/of 09 Dec 2016  12:00-17:00 

€50 incl. lunch,  excl. eitje (±25-30 €)

Deze dag zullen we contact maken met het bekken gebied en de Yoni en ons langzaam klaarmaken om kennis te maken met het Yoni-ei.

Draag gemakkelijke kleding, neem 1 handdoek, 1 dekentje en 1 sjaal mee.

Alles is welkom, ook vrouwen in cyclus kunnen meedoen (zorg voor xtra handdoeken ;-) ) en ook hoeft er niet een doel bereikt contact maken kan ook zonder inbrengen.

voor info en aanmelden:

sannabodymindawareness@gmail.com


 

bottom of page